Het was een indrukwekkende week met mooie resultaten!

Het Housing4More team, bestaande uit Tonny Drijdijk, Richard de Jager, Fred Roodenburg en Janine Schoneman is op 17 november 2017 afgereisd naar India. In Madurai loopt ons project en zit onze samenwerkingspartner Dhan Foundation. Tijdens de week waren we veel op kantoor in overleg. Het ging over clusterhousing, de toekomst, de samenwerking, de realisatie tot nu toe en additionele projecten die we op kunnen pakken. Natuurlijk hebben we ook plaatsen bezocht waar huizen zijn gebouwd dankzij een lening via Housing4More. De blije gezichten van deze families spreken boekdelen.

Projectresultaten

Onze projectresultaten zijn belangrijk. Wat begon met een idee in 2010 is nu, na 7 jaar, een geweldig aantal huizen geworden. Maar liefst 540 huizen zijn er gebouwd dankzij een lening van #housing4more en ook nog eens 513 verbouwingen! Dat wil dus zeggen dat er 540 families van een hut naar een huis zijn verhuisd en dat er 513 families bijvoorbeeld een badkamer aan hun huis hebben gebouwd. Niet alleen deze families krijgen een beter bestaan, maar ook de volgende generaties. En daar doen we het voor!

Clusterhousing

Het lijkt er nu echt van te komen. Soms gaat het iets minder snel dan we hopen, maar we krijgen een echte Housing4More straat in Chittoor!
We kregen eerst bezoek van 6 dames uit Chittoor. Zij hadden een busreis van 10 uur achter de rug! Ze vertelden over hun projectje clusterhousing. Aangrijpend verhaal; ze kwamen van platteland naar de stad om geld te verdienen. Hadden niets en settelden zich aan de waterkant. Regering jaagde ze weg en ze werden dakloos. ‘Yesterdays roof is todays sky’. De regering stelde grond beschikbaar waar ze konden bouwen met een lening van #housing4more.
Op woensdag hebben we het project bezocht. Het was indrukwekkend. Er stonden al een behoorlijk aantal huizen waarvan slechts enkele bewoond. Dit komt omdat regering geen water en electriciteit had aangelegd. Dan wordt het heel lastig om er te gaan wonen. Nu is alles aangelegd en wordt de wijk zo langzamerhand afgebouwd en bewoond. 3 leden van de Self Helping Group van de Dhan Foundation lieten ons hun huis in aanbouw zien. De andere dames moeten nog beginnen. Het is lastig bouwen omdat de grond uit heel veel grote stenen bestaat. We waren er zeer van onder de indruk. De volgende keerals we afreizen naar India nemen we een straatnaambordje mee!

IMG_1870 IMG_1914 IMG_2029 IMG_2044 IMG_2071 IMG_2104 IMG_2139 IMG_2161 IMG_2271 IMG_2299 IMG_2312 IMG_2308

 

Drie acties in een week!

  1. Via #Achmea en dankzij #FredRoodenburg, hadden we een cheque mee ter waarde van € 5.000. We besloten om hiervan een nieuwe ambulance aan te schaffen. Deze wordt nog bestickerd en gaat dienst doen om leden van Dhan te vervoeren van en naar het ziekenhuis. Een prachtig geschenk dat dankbaar in ontvangst werd genomen.
  2. We hebben wederom een bezoek gebracht aan het weeshuis #DhanKarunaiIllam . Na een warm welkomst ritueel door de lieve, in uniform geklede kinderen gingen we naar de ruimte waar ‘onze’ kast in aanbouw is. De kast waarin elk kind een kluisje krijgt voor persoonlijke bezittingen is een donatie van de Nederlands Hervormde Gemeente Dreischor/Noordgouwe. De kast moet nog worden afgemaakt.
  3. Slaap lekker! In het weeshuis liet een meisje ons zien hoe ze slaapt. Ze pakte haar stranmatje, een kussen en een deken en ging liggen op de stenen grond. Dat kan niet goed zijn voor je lijf en comfortabel is het zeker niet. We besloten meteen in actie te komen. Zo werkt dat als je terplaatse bent. We besprakenwat er nodig was en zetten een actie uit op Facebook. 50 bedden voor € 66,- per stuk. Dat moet lukken! Diezelfde avond kregen we al veel positieve respons op onze actie van vrienden van Housing4More! Geweldig. We pakken in Nederland door met de actie en gaan er vanuit dat we voor kerst de kinderen kunnen laten weten dat ze een bed krijgen!

Volg Housing4More:
icon-1 icon-2 icon-3

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

css.php